Friday, 17 May 2013

Easter!!! Part II. Easter cake!!!

Easter in Russia!!! At Easter we baked Easter cake and painted Easter eggs!!!
That's how we baked Easter cake!!!

 


 
 
Приготовление  Пасхального   Кулича!!!  
Вам   понадобится : на  2   кулича  среднего   размера :
1. 350 гр.,   муки;
2.   125 мл., теплого   молока;
3.   5 гр., дрожжей;
4.   50 гр., сливочного   масла;
5.   70 гр.,   сахара;
6.   щепотка   соли;
7.   ваниль;
8.   250   гр.,   изюма!!!
 
Для   глазури   1.   Оставшийся   белок.,
2.   1-2   ст.л.,   сахара!!!
 
 
 
 
Ingredients for 2 Easter cake medium-size :

1. 350 gr., flour;

2. 125 ml. warm milk;

3. 5 gr., yeast;

4. 50 gr., butter;

5. 70 gr., sugar;

6. a pinch of salt;

7. vanilla;

8. 250 gr., raisins!!!

For the glaze 1. The remaining protein.,

2. 1-2 tbsp., sugar!!!
 





















                                                       Способ   приготовления :
                       Разведите   дрожжи   в   теплом   молоке  и  оставьте  на   15      минут.
          
The way of cooking :

                            Dissolve the yeast in warm milk and leave for 15 minutes.
                                      

















 
 
50   гр.,   муки   смешайте   с   щепоткой   соли,   добавьте   дрожжи   в   молоке,   размешайте,   накройте   влажным   полотенцем   и   оставьте   опару   на   30   минут!!!
 
 
50 gr., flour mixed with a pinch of salt, add the yeast in the milk, mix, cover with a damp towel and leave the dough for 30 minutes!!!





                                                 Подождите  пока  придёт   кошка!!!
                                                        Wait till the cat will come!!!









 


















 
 
 
Целое   яйцо   и   желток   разотрите   с  сахаром   и   ванилью!!!
 
Whole egg and egg yolks pound with sugar and vanilla!!!
 
 









 

 
К   опаре   добавьте   яйца  с   сахаром   и   мягкое   масло.   Хорошо   размешайте,   постепенно   добавляя   муку!!!
 
In the dough, add the eggs with the sugar and soft butter. Good mix gradually adding flour!!!
 









 









  Замесите   мягкое   тесто.   Снова   накройте   салфеткой   и   оставьте   подходить   на   1   час.

                     Prepare a soft dough. Again, cover with a cloth and leave the dough for 1 hour.

  
 
 
 
 
Поднявшееся   тесто   опустите, добавьте   изюм, и  дайте  поднятся  ещё  раз!!!
 
 
























 
 
Форму  смажьте  сливочным  маслом   и   наполните  её  тестом.   Оставьте  тесто   в   форме,   накрыв   полотенцем, на  30   -   40   минут!!!